Hierkomenbetrouwbaar komen op commando


Hier...Hier...Hiiier.!.
Misschien heel herkenbaar...u roept uw hond maar hij komt niet...of pas na heel lang aandringen. Daarvoor hebben we de cursus Hierkomen. Nog beter: uw hond komt nu nog als u hem roept maar u wilt voorkomen dat het in de toekomst fout gaat...doe dan mee met deze cursus.


Oorzaken van slecht hierkomen
Er zijn verschillende oorzaken waarom een hond slecht komt als hij wordt geroepen. Het commando is bijvoorbeeld vaak herhaald terwijl de hond niet kwam...of hij moest gevangen worden en is direct daarna aangelijnd. Zeker als u daar boos bij was dan heeft dat het vertrouwen van uw hond geen goed gedaan. Het kan natuurlijk ook zijn dat het hierkomen nog niet eerder is geoefend onder moeilijke omstandigheden.


leren werken met een hondenfluitje

Stapsgewijs werken
Tijdens de cursus worden de omstandigheden waaronder de hond geroepen wordt steeds moeilijker gemaakt. Stap voor stap wordt het niveau aangepast aan de hond, zeker niet te snel. En veel oefenen tussen de lessen. De basis wordt gelegd door het versterken van de onderlinge band en het (her)conditioneren van het commando.


Benodigdheden en kosten
De cursus bestaat uit zes lessen. De eerste les is een theorieles. De kosten bedragen 117,50 inclusief hondenfluitje. Verder heeft u een 5-meter-lijn nodig, een korte lijn en een clicker. Om deel te nemen is de Basiscursus en/of de Jonge honden-klas vereist. 

Vragen of aanmelden.?. neem contact op.