Werkwijze


Om u zo optimaal mogelijk te begeleiden bij de opvoeding van uw hond verzorgt Hond-en-inzicht groepscursussen, privé-lessen en online trainingen.

Bij al onze lessen sluiten we aan op leerprocessen bij honden. Eén van die processen houdt in dat honden gedrag herhalen als ze er succes mee hebben. Dit vertalen we naar de volgende aanpak: Gewenst gedrag belonen en ongewenst gedrag negeren of voorkomen.


Focus op het gedrag dat u wilt...en uw hond zal het vaker laten zien.!.

Negeren en voorkomen is niet altijd gemakkelijk maar het werkt.!. U stelt grenzen aan het gedrag van uw hond. U kunt uw hond op deze manier zonder kracht en macht opvoeden. Met langdurige resultaten en zonder conflicten. Bij ons treft u geen correcties aan in welke vorm dan ook. Het leren gebeurt vrijwillig...maar niet vrijblijvend. U leert uw hond keuzes te maken. Niet door boos te worden en met de stem te corrigeren of aan de lijn te rukken maar door uw hond te belonen voor het door u gewenste gedrag. Laat de hond het gewenste gedrag niet zien dan volgt er geen beloning of de beloning stopt. (Leestip: onze Blog Goed voornemen: opvoeden zonder straf en macht)


Goed belonen is een kunst

Vaak wordt er te weinig beloond of te vroeg of te laat. Wij gaan u hiermee helpen tijdens de lessen. Vanaf de Basiscursus en in de meeste privé-lessen maken we ook gebruik van de clicker, een erg handig trainingshulpmiddel. Het click-clack-geluidje dat de clicker maakt wordt voor de hond hetzelfde waard als een beloningsbrokje. Groot voordeel is dat u uw beloning dan beter kunt timen en ook op afstand kunt belonen.U leert tijdens de lessen van de Basiscursus en bij sommige privé-lessen alles over het gebruik van de clicker en de valkuilen hierbij. We realiseren ons dat er veel informatie op u afkomt. We werken daarom in kleine praktijkgroepen of één-op-één en we besteden aandacht aan zowel praktijk als theorie. Bovendien krijgt u bijbehorend digitaal lesmateriaal zodat u alles nog eens rustig kunt nalezen en bekijken.  


Heeft u vragen of wilt u een keertje komen kijken.?.
Neem dan contact met ons op.