Hondencursus


Onze hondentrainingen in Landgraaf, Maastricht, Roermond en Sittard sluiten aan op de levensfase van de hond. Er zijn naast de Puppycursus nog vier andere cursussen.

Er wordt gestart met de Basiscursus. Vanaf drie maanden kunnen honden meedoen aan deze cursus (jonger dan drie maanden? Puppycursus).

Maar ook puberhonden waar u meer grip op wilt krijgen en honden die pas net bij hun nieuwe baasje wonen zijn welkom in de Basiscursus.

Is er sprake van probleem-gevend gedrag dan past prive hondentraining waarschijnlijk beter. Neem anders voor de zekerheid even contact op.


Inhoud van de Basiscursus


Deze basis hondentraining bestaat uit acht lessen. In kleine groepen van maximaal zes honden. En wordt het gehele jaar door gegeven.


Theorie


De eerste les is een theorieles waarin onze werkwijze wordt uitgelegd. Er is ruime gelegenheid voor het stellen van de eerste vragen.

In de Basiscursus gaat het belonen van het gewenste gedrag ondersteund worden door een clicker. Ook dat wordt helemaal uitgelegd. Meer weten: wat is clickertraining?

Alles is rustig na te lezen in het digitale lesmateriaal voorzien van instructiefilmpjes.Praktijk


Tijdens de praktijklessen gaat u uw hond leren om op ú te letten terwijl er afleiding aanwezig is. En van daaruit gaan we de hond leren aan de lijn te lopen zonder te trekken.

Verder komen het zitten, het liggen, het blijven zitten en liggen uitvoerig aan de orde. Tot slot ontbreekt ook de oefening ‘hierkomen’ niet.

Allemaal hele handige oefeningen in de dagelijkse omgang met uw hond. En door de werkwijze zal ook de relatie verder verdiepen.


Kosten hondentraining


De Basiscursus kost 160,- voor acht lessen inclusief clicker en digitaal lesmateriaal.


Hondencursus Roermond - Basiscursus
start: 26 september

8 lessen, 2 lessen per week:
za-morgen i.c.m. wo-avond/do-avond
inschrijven 


Hondencursus Landgraaf - Basiscursus
start:
 18 juli
8 lessen, 2 lessen per week:
vr-avond i.c.m. ma-avond, zo-morgen i.c.m. di-avond
inschrijven


Hondencursus Maastricht - Basiscursus
start: 
20 juli
8 lessen, 1x per week
zaterdag tussen 09.00-11.00
inschrijven


Hondencursus Sittard - Basiscursus
start: 25 september

8 lessen 1x per week
praktijk: zondag 13.00-13.45
theorie: woensdag 26 juni
inschrijven


Vragen?


Neem contact met ons op.!. Of kom een keertje kijken.!.


Vervolgcursussen


Ná de Basiscursus kunt u de Jonge honden-klas en de Puber-klas volgen. Zes lessen met nieuwe oefeningen inclusief lesmateriaal zoals 'aan-de-voet roepen' en keertwending.

Ruimtes kleiner maken en de focus van de hond op u gericht houden.

De cursus 'Hierkomen' richt zich in zes lessen op dit lastige thema zodat de hond ook écht komt als u hem roept. Daarin gaat u werken met een hondenfluitje.

Tijdens de Basiscursus wordt u geïnformeerd over de mogelijkheden en startdata.