Wat is een goede hondenschool?Een goede hondenschool is een school die bij u past en uw hond. Informeer u zelf vooraf via de website over werkwijze, cursusaanbod en praktische zaken als locatie, startdata en kosten.

En ga vooral kijken of de manier van lesgeven aanspreekt en of er een 'click' is met de instructeur. Veel cursisten komen ook op les omdat ze goede ervaringen van anderen hebben gehoord.


Hoe vind ik een goede hondenschool?


Het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren heeft hier een artikel over geschreven. Het LICG is een onafhankelijke organisatie, opgericht door overheid en sectorpartijen, die informatie geeft over verantwoord omgaan met huisdieren. Informatie gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en de meest recente inzichten.

Zij hebben een tien-punten lijst gemaakt. In onderstaande afbeelding ziet u deze punten en de invulling die Hondenschool Hond-en-inzicht daar aan geeft.Gediplomeerde instructeurs


Onze instructeurs zijn opgeleid aan de Martin Gaus academie. Naast een diploma is ervaring in lesgeven belangrijk als ook het op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten.


Werkwijze


Onze werkwijze kenmerkt zich door het hanteren van hondvriendelijke trainingstechnieken (zie ook positief trainen). De groepen zijn maximaal 6 honden groot waarbij de cursussen zijn opgezet volgens de levensfase van honden. Zo is er bijvoorbeeld de Puppycursus, speciaal voor pups tussen 8 en 12 weken. Het hele gezin is welkom.

Lessen zijn kort en door de kleine groepsgrootte is er voldoende individuele aandacht.

Zowel praktijk als theorie is belangrijk. Vandaar ons digitale lesmateriaal voorzien van instructiefilmpjes.Impressie lesmateriaal

Een goede hondenschool in de buurt


Er is altijd een hondenschool bij u in de buurt. Intussen zijn er locaties in Landgraaf, Maastricht, Roermond en Sittard. Door de centrale ligging ook goed bereikbaar voor de omliggende gemeenten.


Kom kijken op de hondenschool


U bent altijd welkom om een keer naar een les te komen kijken. Zo kunt u zelf ervaren of er de juiste 'click' is. Neem bij vragen en voor informatie gerust contact op.


Ervaring van anderen