Hondencursus SittardOnze hondentrainingen in Sittard sluiten aan op de levensfase van de hond. 

Vanaf drie maanden kunnen honden meedoen met de Basiscursus (jonger dan drie maanden? Puppycursus).

Maar ook puberhonden, waar u meer grip op wilt krijgen, en honden die pas bij hun nieuwe baasje wonen zijn welkom in de Basiscursus.

Loopt u tegen probleem-gevend gedrag aan dan past prive hondentraining waarschijnlijk beter. Neem anders voor de zekerheid even contact op.


Inhoud van de Basiscursus


Deze basis hondentraining bestaat uit acht lessen. In kleine groepen van maximaal zes honden. En wordt het gehele jaar door gegeven.


Theorie


De eerste les is een theorieles waarin onze werkwijze wordt uitgelegd. Er is ruime gelegenheid  voor het stellen van de eerste vragen.

In de Basiscursus gaat het belonen van het gewenste gedrag ondersteund worden door een clicker. Ook dat wordt helemaal uitgelegd. Meer weten: wat is clickertraining?

Alles is rustig na te lezen in het digitale lesmateriaal voorzien van instructiefilmpjes.Praktijk


Tijdens de praktijklessen gaat u uw hond leren om op ú te letten terwijl er afleiding aanwezig is. En van daaruit gaan we de hond leren aan de lijn te lopen zonder te trekken.

Verder komen het zitten, het liggen, het blijven zitten en liggen uitvoerig aan de orde.

Tot slot ontbreekt ook de oefening ‘hierkomen’ niet. Allemaal hele handige oefeningen in de dagelijkse omgang met uw hond. En door de werkwijze zal ook de relatie verder verdiepen.


Kosten Basiscursus


De Basiscursus kost 160,- inclusief clicker en digitaal lesmateriaal.


Basiscursus Sittard
start: 22 mei
8 lessen, 1x per week:
praktijk: zondag 14.00-14.45
theorie: woensdag 22 mei
inschrijven


Vragen?


Neem contact op. Of kom een keertje kijken!


Vervolgcursussen


Ná de Basiscursus kunt u de Jonge honden-klas en de Puber-klas volgen. Zes lessen met nieuwe oefeningen inclusief lesmateriaal zoals 'aan-de-voet roepen' en keertwending.

Ruimtes kleiner maken en de focus van de hond op u gericht houden.

De cursus 'Hierkomen' richt zich in zes lessen op dit lastige thema zodat de hond ook écht komt als u hem roept. Daarin gaat u werken met een hondenfluitje.

Tijdens de Basiscursus wordt u geïnformeerd over de mogelijkheden en startdata.