Bench


Bij de opvoeding van de pup maken we graag gebruik van een kamerkennel, een zogenaamde bench.  Een bench heeft een aantal voordelen:

  • Slaap- en rustplek
  • Veilige plek
  • Helpt bij het zindelijk maken

Natuurlijk mag een pup ook bij u op schoot slapen of op een kussentje. Alleen kan het dan zijn dat de pup te weinig slaap krijgt omdat hij steeds wakker wordt als er beweging in huis is. Sommige pups nemen ook niet zelf de rust. Dan biedt een plekje waar ze niet weg kunnen een uitkomst. Ook als u merkt dat de pup moe is of zelfs hyper wordt van de moeheid is een bench een handige plek. Heeft u niet zo'n plekje dan wordt de pup steeds wilder en met bijten en allerlei ander vervelend gedrag tot gevolg.


Een veilige plek betekent dat de bench gebruikt kan worden op momenten dat u de pup niet in de gaten kunt houden. 'sNachts of als uit buitenshuis bent. Maar ook als u even rustig boven wilt douchen dan weet u zeker dat er niets gesloopt is als u beneden komt. Veilig ook als u uw kinderen en de pup even niet bij elkaar wilt laten.


Naast iets slopen kan de pup op een onbewaakt ogenblik ook in huis zijn behoefte doen. Daarom maken we bij de zindelijkheidstraining ook dankbaar gebruik van de bench. Een pup zal niet snel zijn eigen plekje bevuilen. Let wel op dat de bench voor de pup niet te groot is. Anders zal hij in het ene gedeelte slapen en in het andere gedeelte zijn behoefte doen. Maak daarom de bench tijdelijk kleiner als u de bench op de groei gekocht heeft. Het gedeelte moet groot genoeg zijn dat de pup kan liggen en zich kan omdraaien.


Aanleren van de bench
Sommige pups hebben er totaal geen moeite mee om in de bench te zijn met het deurtje dicht. Anderen zullen er aan moeten wennen. Bouw het verblijf in de bench rustig op. Begin met de pup in de bench te leggen als hij slaapt of erg moe is. Eventueel iets lekkers geven zoals een gevulde Kong. U kunt ook af en toe wat lekkers in de bench gooien of de pup er zijn eten geven. Stapsgewijs het verblijf uitbouwen. Forceren is nooit een goed idee. Zorg dat het deurtje uiteindelijk dicht kan. Vaak gaat gebruik van de bench in de nacht sneller dan overdag. Rustig opbouwen totdat dat ook lukt.

Laat de pup nooit uit de bench als hij blaft of piept want dan leert hij razendsnel dat dat gedrag betekent dat het deurtje opengaat. Wacht tot hij stil is of gooi wat lekkers in de bench wat hem zal afleiden en maak dan het deurtje open. Misschien wat stapjes terug in de gewenning, uiteindelijk gaat het lukken en kunt u de voordelen van de bench benutten.