Hondenschool Limburg


Sinds 2009 zijn wij actief als hondenschool in Limburg. Intussen hebben we vier hondenscholen in Zuid- en Midden-Limburg. Zo is er bij u altijd een hondenschool in de buurt:


Hondentraining en -opvoeding


Het trainen en opvoeden van honden is een vak dat continu in ontwikkeling is. De eerste jaren waren als franchisenemer van Martin Gaus hondenscholen. Vanaf 2014 onder een nieuwe naam: Hond-en-inzicht. Vanuit de overtuiging dat meer inzicht in hond en hondengedrag zorgt voor betere relaties met onze honden. De laatste inzichten vanuit de wetenschap brengen we middels onze lessen en digitaal lesmateriaal zo eenvoudig mogelijk bij u thuis. Onze werkwijze kenmerkt zich door het belonen van het gewenste gedrag en het negeren en voorkomen van ongewenst gedrag. Zie werkwijze en de blog Opvoeden zonder straf en macht.


Hondencursussen


Al onze cursussen sluiten aan op de levensfase van de hond of behandelen een specifiek onderwerp. Lessen zijn in kleine groepen van maximaal zes honden. De school is bijna het gehele jaar geopend.

Elke cursus heeft theorie en praktijk met bijbehorend lesmateriaal inclusief instructiefilmpjes.

  • Puppycursus voor pups van 8-12 weken
  • Basiscursus voor honden vanaf drie maanden, ook voor puberhonden en herplaatsers

Privé hondentraining


Al onze cursussen zijn ook te volgen in de vorm van privé-les. Dan wordt er bij uw thuis en aan huis gewerkt. Samen stemmen we dan de inhoud af op uw persoonlijke wensen.

Is er sprake van probleem-gevend gedrag dan past waarschijnlijk ook privé hondentraining beter bij u en uw hond:


Heeft u vragen neem dan gerust contact met ons op!

René Nijenhuis en Daniëlle DuineveldRené Nijenhuis: Landgraaf, Roermond en Sittard


Daniëlle Duineveld: Maastricht